ÖĞRENME ÇIKTILARINA KATKI ORANLARI

1. Dönem                                                                                                           0 (yok),  1 (Az), 2 (Orta), 3 (İyi), 4 (Çok iyi))

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

YDL101

YABANCI DİL-I

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

1

0

0

0

0

1

4

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

3

AIT101

ATATÜRK İLKELERİ VE İNK.TARİHİ

                                                                   

 

TDL101

TÜRK DİLİ

                                                                   

 

APR101

PİŞİRME YÖNTEMLERİ-I

1

1

4

3

1

0

2

2

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

1

0

0

3

0

0

0

0

0

0

1

0

0

0

0

1

APR103

MUTFAK ÇEŞİTLERİ

3

4

2

1

2

1

4

4

3

3

3

2

3

2

3

2

4

3

2

2

3

0

2

0

1

0

4

2

0

3

3

0

2

0

0

APR105

HİJYEN VE SANİTASYON

0

0

0

4

0

0

3

4

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

4

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

APR107

BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ

0

0

0

0

0

0

0

1

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

1

0

0

0

4

0

0

0

0

0

0

1

0

0

                                                                       

 

2. Dönem                                                                                                          (0 (yok),  1 (Az), 2 (Orta), 3 (İyi), 4 (Çok iyi))

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

APR108

YİYECEK - İÇECEK SERVİSİ

 

0

 

0

 

0

 

0

 

0

 

0

 

0

 

0

 

0

 

0

 

0

 

0

 

0

3

 

0

 

0

 

 

0

 

0

 

0

 

0

 

0

2

 

0

 

0

 

0

 

0

 

0

 

0

4

 

4

4

0

0

 

APR106

KONUK İLETİŞİMİ

 0

 0

 0

 0

 0

 0

 0

 0

 1

 0

0

0

0

0

0

0

0

0

 4

 2

 0

 0

 3

 1

 2

 0

 0

 0

 0

 4

 0

 

APR104

MUTFAK PLANLAMA

2

3

1

1

2

2

2

4

2

3

3

4

3

3

3

3

2

3

2

2

3

1

2

0

1

0

3

3

0

2

3

0

1

0

0

APR102

PİŞİRME YÖNTEMLERİ - II

1

1

4

3

1

0

2

2

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

1

0

0

3

0

0

0

0

0

0

1

0

0

0

0

1

YDL102

YABANCI DİL - II

                                                                   

 

TDL102

TÜRK DİLİ -II-

                                                                   

 

AIT102

ATATÜRK İLKELERİ VE INK. TARİHİ -II-

                                                                   

 

EDE102

ENDÜSTRİYE DAYALI EĞİTİM - I

3

4

2

1

2

1

4

4

3

3

3

2

3

2

3

2

4

3

2

2

3

0

2

0

1

0

4

2

0

3

3

0

2

0

0

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Dönem                                                                                             (0 (yok),  1 (Az), 2 (Orta), 3 (İyi), 4 (Çok iyi))

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

355

APR201

SOĞUK MUTFAK

1

1

0

0

0

0

1

0

0

1

0

1

0

0

0

1

0

0

1

0

0

0

0

0

1

0

0

0

4

1

0

1

0

0

0

APR209

MESLEK ETİĞİ

0

1

0

0

0

0

1

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

1

0

1

0

0

0

4

0

0

0

0

0

4

0

 

APR205

MUTFAK ÜRÜNLERİ

2

3

1

1

2

2

2

4

2

3

3

4

3

3

3

3

2

3

2

2

3

1

2

0

1

0

3

3

0

2

3

0

1

0

0

APR207

ÇEVRE KORUMA

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

4

0

0

0

0

2

0

 

APR211

MESLEKİ YABANCI DİL-I

0

0

0

1

0

0

0

0

2

1

0

0

0

0

1

1

0

2

1

1

3

3

0

0

0

0

0

0

3

1

0

0

0

0

4

APR203

DÜNYA MUTFAKLARI

0

0

0

1

0

0

1

0

0

0

0

0

2

0

2

1

0

0

0

0

2

1

0

0

1

0

0

0

4

1

1

0

0

0

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Dönem                                                                                             (0 (yok),  1 (Az), 2 (Orta), 3 (İyi), 4 (Çok iyi))

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

APR212

MESLEKİ YABANCI DİL-II

0

0

0

1

0

0

0

0

2

1

0

0

0

0

1

1

0

2

1

1

3

3

0

0

0

0

0

0

3

1

0

0

0

0

4

APR210

İŞÇİ SAĞLIGI VE İŞ GÜVENLİĞİ

0

4

0

0

0

0

1

1

0

0

2

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

4

4

1

0

0

4

0

0

0

0

0

0

0

APR208

YİYECEK-İÇEÇEK MALİYET HESAPLAMALARI

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

1

0

0

1

0

0

0

1

0

0

0

0

1

0

2

1

0

0

0

0

0

0

4

1

APR206

MENÜ PLANLAMA

2

3

2

2

3

2

3

3

2

3

3

1

4

3

2

3

3

1

3

2

3

0

1

1

1

1

4

3

0

2

3

1

2

1

0

APR204

YÖRESEL MUTFAKLAR

0

0

0

1

0

0

1

0

0

0

0

0

2

0

2

1

0

0

0

0

2

1

0

0

1

0

0

0

4

1

1

0

0

0

1

APR202

PASTANE ÜRÜNLERİ

2

3

1

1

2

2

2

4

2

3

3

4

3

3

3

3

2

3

2

2

3

1

2

0

1

0

3

3

0

2

3

0

1

0

0

EDE202

ENDÜSTRİYE DAYALI ÖĞRETİM (STAJ)

3

4

2

1

2

1

4

4

3

3

3

2

3

2

3

2

4

3

2

2

3

0

2

0

1

0

4

2

0

3

3

0

2

0

0

                                                                       

 

Programın Öğrenme Çıktıları
 
  1. Aşçılık ile ilgili kuramlar, olgular kavramlar ve ilkeler hakkında temel düzeyde bilgi sahibidir.
  2. Aşçılık mesleğindeki yasal düzenlemeler, mesleki standartlar ve uygulamalar ile ilgili bilgi sahibidir.
  3. Beslenme ile ilgili temel kuralları bilir ve mesleğine yansıtır.
  4. Hijyen ve sanitasyonla ilgili kurallarını bilir ve bütün uygulama süreçlerinde bu kurallara uyar.
  5. Aşçılık mesleğindeki örgütlerin iç ve dış çevre faktörleri hakkında bilgi sahibidir.
  6. Aşçılık ile ilgili hizmet süreçlerini, tüketici ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda ve tüketiciyi tatmin edecek biçimde yerine getirir, değerlendirir, geliştirir ve sorunlara çözüm önerir.
  7. Aşçılık ile ilgili sorunları tespit eder, çözümler üretir ve sunar.
  8. Aşçılık ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereçleri ve teknolojileri tanır, kullanır ve bakımını yaparak korur.
  9. Öz değerlendirme yapar ve uygulamalardan sonuç çıkarır.
  10. Aşçılık mesleğindeki hizmet verme süreçleri ve işlemleri ile ilgili bilgi sahibidir.
  11. Aşçılık ile ilgili edindiği bilgileri iş ortamında ve mesleğinde kullanır.
  12. Mutfakta faaliyet gösteren örgütlerin iç ve dış çevrelerindeki değişimleri takip eder, akılcı analizler yapar, yorumlar, karar verir ve değişimlere uyum sağlar.
  13. Mutfakta işleri ve mesleğini yerine getirirken bağımsız çalışır.
  14. Ekip üyesi olarak çalışır ve sorumluluk alır
  15. Aşçılık ile ilgili teknik ve mesleki faaliyetleri karmaşık ve öngörülemeyen durumlarda yönetir.
  16. Aşçılık ile ilgili gelişmeleri ve uygulamaları takip eder, uygulamada ve mesleğinde kullanır.
  17. Mutfak ortamında birlikte çalıştığı insanların mesleki bilgi ve becerilerini geliştirir ve performanslarını adil biçimde değerlendirir.
  18. Kendi kendine öğrenir, kendini ve zamanı yönetir ve kendi başarısını değerlendirir.
  19. Aşçılık mesleği ile ilgili güncel gelişmeleri takip eder.
  20. Aşçılık ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinlikleri yaşam boyu öğrenme bilinciyle sürekli günceller ve geliştirir.
  21. Bireylerarası ve kültürler arası etkin iletişim kurar.
  22. Hizmet alanı, iş ve mesleği ile ilgili olarak bir yabancı dilde yenilikleri takip eder ve iletişim kurar.
  23. Aşçılık ile ilgili düzenli olarak, sağlık, güvenlik ve risk değerlendirmesi yapar.
  24. Mutfaktaki işleri yasalar ve meslek standartları çerçevesinde yerine getirir.
  25. Aşçılık ile ilgili rapor hazırlar, bilgi, tartışma ve analizleri uzmanlara ve alan dışındakilere çeşitli şekillerde sunar.
  26. Aşçılık mesleğinin gerektirdiği bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
  27. Aşçılık ile ilgili etik değerlere bağlı kalır.
  28. Aşçılık ile ilgili işleri gerçekleştirirken insan sağlığını, sosyal ve doğal çevreyi dikkate alır.
  29. Uluslararası Yemekleri hazırlanması ve sunumunu yapar.
  30. Türk yemeklerinin hazırlanması ve sunumu yapar.
  31. Yiyecek işletmelerinde servis yöntemlerini kavratmak ve uygulatmak.
  32. Özel konuklarla ilgilenmek ve uygulanacak servisin önemini kavratmak.
  33. Mesleğin gerektirdiği etik kurallara sahip olmak.
  34. Mesleği ile ilgili maliyet ve fiyatlandırma hesaplamalarını yapar
  35. Yabancı dilde dinler-konuşmak ve bunu mesleğinde kullanma